Istraživačke radionice poezije za odrasle „Stih, mašta, osjećaj“ pjesnikinje Sanje Baković

Prijavite se na radionice poezije za odrasle “Stih, Mašta, osjećaj”

U sklopu „Žaruljice kulture na Savici“ u petak 15. ožujka u 7:30 u Mjesnom odboru Trnjanska Savica počinje ciklus od četiriju istraživačkih radionica poezije za odrasle „Stih, mašta, osjećaj“, koji vodi pjesnikinja Sanja Baković.

  • petkom: 15. i 22. ožujka te 5. i 12. travnja
  • od 17:30 do 19 sati
  • Mjesni odbor Trnjanska Savica, Vladimira Ruždjaka 21
  • broj mjesta ograničen, prijave za cijeli ciklus na: knjiznica.savica@kgz.hr

Pozivamo vas da uronite u svijet poezije, mašte i osjećaja i iskusite bogatstvo koje zajedno donose!

A sada o radionicama

Radionice “Stih, mašta, osjećaj” bavit će se istraživanjem književnog, preciznije, pjesničkog teksta i njegovim utjecajem na emocije čitatelja te na proces koji se događa na razini grupne dinamike.

U prvom dijelu svake radionice čitat će se izabrani pjesnički tekst i obrađivati u kontekstu djelovanja na emocije polaznika. U drugom dijelu radionice sami će polaznici – na temelju pročitane pjesme, kao i na temelju proživljenih emocija i asocijacija koje su se pojavile u emocionalnom polju – pisati svoj tekst. Druženje će zaokružiti čitanje nastalih radova i razgovor o njima.

Sanja Baković pokrenula je projekt „Odvalimo se poezijom“ s ciljem povećanja vidljivosti poezije u javnom prostoru te u više navrata organizirala i vodila pjesničke tribine, a u Bolu na Braču 2017. godine pokrenula zajedno s Centrom za kulturu pjesnički festival također pod imenom „Odvalimo se poezijom“. Voditeljica je pjesničke tribine „Poezija u drugom filmu“ koja se održava u organizaciji Centra za knjigu u zagrebačkom Kinoteka Baru kao i književne tribine „Kul u gradu“ koja se održava u zagrebačkoj knjižari Ljevak. Objavila je dvije zbirke poezije: „Plovna mjesta“ (poezija, 2016.), „Autobus za Trnavu“ (poezija, 2020.).

Autorica fotografije: Dobrila Zvonarek. Projekt „Žaruljica kulture na Savici“ sufinancira Grad Zagreb kroz program „Kultura i umjetnost u zajednici“, a provode ga Žaruljica – udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti i KGZ – Knjižnica Savica uz podršku Mjesni Odbor Trnjanska Savica Zagreb